Met Pony Connect heeft onderneemster Julie Verstraete een volledig lesprogramma opgezet om jongeren te leren omgaan met hun paarden op een natuurlijke manier. Haar visie en dit programma zo breed mogelijk uitrollen, is haar ambitie. Voor Julie is ‘the way to go’ om die ambitie waar te maken, digitalisering en innovatie.

Julie Verstraete legt zich sinds kort voltijds toe op haar onderneming Pony Connect. Ze organiseert lessen en kampen en zet samenwerkingsvormen op met andere maneges. En daarbij stoot ze wel op grenzen. Nu al zijn de wachtlijsten voor haar lessen erg lang en ontbreekt vaak de tijd om al haar ideeën concreet vorm te geven.

“Ik zie heel veel mogelijkheden richting online toepassingen voor Pony Connect. Ik ben zelf erg ‘into’ het digitale en zit boordevol ideeën over hoe ik hiermee mijn onderneming vooruit kan helpen. Dat is vrij innovatief in de wereld van maneges en lesprogramma's met paarden, waar digitale ontwikkelingen nog niet zo vanzelfsprekend zijn.”, legt Julie uit.

Administratie en leerplatform

Julie denkt aan digitale applicaties om administratie en backoffice zo efficiënt mogelijk te organiseren. Zaken als ledenadministratie, inschrijvingen voor kampen, planning en opvolging van lessen, betalingen, ... kunnen volgens haar een pak vlotter met de juiste tools.

Daarnaast gelooft ze sterk in een online academie waar ze de kinderen kan instrueren en hun vooruitgang kan opvolgen, en bovendien ook beter kan communiceren met de ouders en kinderen zelf. “Ik wil een makkelijk toegankelijk online lespakket opstellen dat uiteindelijk ook toegankelijk kan worden voor andere maneges of kinderen en jongeren met een eigen paard die van thuis uit willen oefenen en volgens de Pony Connect-visie willen leren omgaan met hun dier”, droomt Julie.

Brainstormen in een workshop

Aan ideeën dus geen gebrek. Maar die omzetten in een concreet digitaal plan, is voor de bruisende Julie wel een uitdaging. Via via komt ze met haar digitale vraagstuk terecht bij Cogetix. “Pieter Brat en Jeroen Van Opstal stelden een strategische workshop voor. Een hele namiddag lang zijn we samen in mijn business gedoken en hebben we stevig gebrainstormd. Pieter en Jeroen hebben ideeën genoteerd en nieuwe mogelijkheden aangereikt. Een heel leerrijke en inspirerende ervaring,” vindt Julie.

Dankzij dit plan is het voor mij duidelijker waar ik naartoe wil en hoe ik daar moet geraken. Het geeft me meer zelfvertrouwen en zorgt er voor dat ik nog enthousiaster ben om mijn bedrijf te doen groeien.

Strategie en roadmap

Bij Cogetix maakten ze hun huiswerk en kwamen terug bij Julie met een uitgewerkt strategisch plan. Julie is enthousiast: “Cogetix heeft voor Pony Connect een langetermijnstrategie uitgeschreven met een duidelijke roadmap en helder gedefinieerde digitale projecten.”

Voor Julie is dit een wereld van verschil: “Dankzij dit plan is het voor mij duidelijker waar ik naartoe wil en hoe ik daar moet geraken. Het geeft me meer zelfvertrouwen en zorgt er voor dat ik nog enthousiaster ben om mijn bedrijf te doen groeien”.

Meer dan digitalisering

Wat Julie vooral apprecieerde in de samenwerking is dat Pieter en Jeroen verder kijken dan enkel en alleen digitalisering. “Ik heb veel meer gekregen dan ik had verwacht. In het plan zitten uiteraard IT-projecten waar Cogetix stap voor stap kan begeleiden. Maar daarnaast zochten de mannen mee naar opportuniteiten, die verder reiken dan louter digitalisering. Dit is een echt business coaching traject geworden met als doel Pony Connect beter op de kaart te zetten.”

Cogetix kijkt verder dan louter digitalisering in je onderneming. Dit is een echt business coaching traject geworden om Pony Connect beter op de kaart te zetten.

Klaar voor de toekomst

Julie is er nu helemaal klaar voor om haar plan te realiseren en ziet met een gerust hart de toekomst tegemoet: “Ik zie in mijn omgeving mensen die uren verspillen aan hun administratie en digitale flows. Ze doen dubbel werk of verliezen tijd met omslachtige procedures. Dan is het fijn om te weten dat je daarin vooruitgang kan boeken. En dat er bedrijven zijn als Cogetix waarmee je in alle openheid kan brainstormen over digitale oplossingen. Ik vind dat geruststellend.”

Dat er bedrijven zijn als Cogetix waarmee je in alle openheid kan brainstormen over digitale oplossingen voor je onderneming. Ik vind dat geruststellend.

Meer over ''natuurlijk paardrijden voor kinderen'' op www.ponyconnect.be

Ook op zoek naar een digitale roadmap?

Leg ons je uitdaging voor. Contacteer ons.

Deel dit blogartikel: