Meraki lanceert een nieuwe camera: de fisheye camara. Dit model, de MV32, heeft dezelfde vernieuwende features als de rest van het MV-gamma, maar voegt er een 360 graden-weergave aan toe. En het beeld is spectaculair goed. Wij mochten dat bij Cogetix even testen.

De camera werd geleverd in de strakke verpakking zoals we dat van Meraki devices gewend zijn. Uiteraard was onze nieuwsgierigheid geprikkeld en konden we niet wachten om er mee aan de slag. Monteren en installeren ging vlot en makkelijk, want de camera is volledig draadloos. Ook de verbinding met het Meraki dashboard was in enkele muisklikken opgezet. Benieuwd hoe de kantoren van Cogetix er uit zien?

Lees verder onder de afbeelding

In tegenstelling tot traditionele camera’s met breedhoek, kantel- en zoomfuncties, (PTZ) die alleen opnemen waar ze op dat moment op gericht staan, slaat de MV32 alles in het gezichtsveld op. Deze camera is dus uiterst geschikt voor bewaking van grotere open ruimtes zoals ons kantoor. Of voor kruispunten van gangen waar je beeld nodig hebt in verschillende richtingen.

De camera registreert en verwerkt het kromgetrokken beeld. Het Meraki-dashboard zorgt voor een duidelijke weergave, in zowel live als historische beelden.

Tot slot nog wat technische specificaties: de nieuwe MV32 heeft een 8.4MP-sensor en registreert met een resolutie tot 2058 x 2058. De processor van de tweede generatie waarmee deze camera's uitgerust zijn, maakt geavanceerde analyses met objectdetectie mogelijk. En de opslagruimte van deze fisheye camera bedraagt 256 GB.

Interesse in deze camera? Contacteer Cogetix voor meer informatie.