Ga jij voluit voor groei en digitale transformatie? Wist je dat je daarvoor tot 50.000 euro subsidie kan aanvragen bij het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (Vlaio)? Op die manier wil de overheid de digitale maturiteit van de Vlaamse kmo’s opkrikken. #supercompensatie

De coronacrisis maakte het in sommige gevallen pijnlijk duidelijk. Digitalisering is een absolute voorwaarde om groei te blijven realiseren. De afgelopen maanden klopten dan ook verschillende klanten bij ons aan voor advies en uitvoering van hun digitaliseringsprojecten.

Afhankelijk van de grootte en de impact van zo’n project, vraagt dat wel een investering. En dat is soms een drempel. Vooral in deze onzekere tijden. Daarom riep Vlaio de subsidie voor digitale transformatieprojecten in het leven. Een financiële duw in de rug die kmo’s over de streep kan trekken om hun digitale project te realiseren.

Ga voor ambitieuze groei

Vlaio kijkt naar transformatieprojecten die duurzame groei en digitale maturiteit beogen. Het toepassingsgebied is breed: je aanbod producten of diensten, je businessmodel, maar ook andere bedrijfsprocessen. Denk aan HR en rekrutering, levenslang leren, marketing, sales, productie, productontwikkeling, kwaliteitszorg, onderhoud, enz.

Denk data en digitaal

Hoe kan je groei realiseren door een slim gebruik en beheer van data? Deze vraag is het uitgangspunt voor je digitale transformatieproject. Het gaat dus om strategische projecten in het hart van je bedrijf, die de uitbouw van jouw onderneming versnellen. Heb je zo’n project op het oog? Stel het dan zeker voor aan Vlaio en pik je graantje mee.

Dien je project in voor 31 oktober

De totale subsidiepot van Vlaio voor de digitale transformatieprojecten bedraagt 2.500.000 euro. Je hebt twee maanden tijd om je project in te dienen en jouw deel, een subsidie van maximum 50.000 euro aan te vragen. Van dat bedrag besteed je maximum 25.000 euro aan eigen kosten en maximum 25.000 aan externe experten.

Schakel expertise in

Ga jij voluit voor #supercompensatie en digitale transformatie? Bespreek je plannen met onze experten. We bekijken samen of jouw project kans maakt op subsidie.

Neem gerust contact op.

Deel dit blogartikel: