Dat is het onderwerp van het tweede artikel dat ondernemersplatform Bloovi schreef over Cogetix naar aanleiding van een interview met zaakvoerder Kristof Boden. “Digitale transformatie is geen doel op zich. Het is een hefboom voor meer creativiteit en innovatie”, beweert Kristof. En hij doet nog straffere uitspraken.

“Digitale maturiteit draait om processen, niet om tools.” Of nog: “Digitale maturiteit is een werkwoord.” Met deze uitspraken legt Kristof de strategie van Cogetix uit. Het draait al lang niet meer om de tools op zich, maar wel om hoe je ze optimaal kan inzetten voor je organisatie.

Waarom hij dat zegt? Om te komen waar het uiteindelijk om draait voor Cogetix: minder gedoe, meer werkplezier. Ook vrij te vertalen als: je klanten begeleiden naar meer efficiëntie, productiviteitswinst en focus op de core business.

Wie dus dacht dat dit een artikel over technologie en applicaties zou zijn, komt bedrogen uit. Het gaat hier over ‘schrikeffecten’. En over loslaten en meerwaarde zien. Over controle weggeven en over vertrouwen krijgen. Over menselijke issues dus, geen technische.

Benieuwd? Lees het volledige artikel op Bloovi

Deel dit blogartikel: