Zoals je al kon lezen in een andere blog: Een digitaal product is nooit af! Voor Google Workspace bracht 2022 alvast nieuwe handige features die je werk nog makkelijker maken. Kleine aanpassingen, met soms groot effect! Google Workspace specialist Jeroen Van Opstal licht de belangrijkste toe.

Nieuw in Google Docs: het watermerk

Sinds kort kan je een watermerk toevoegen aan je documenten in Google Docs. Ze worden op elke pagina van je document herhaald. Dat is handig om een status van je document weer te geven, bijvoorbeeld “Concept” of “Confidentieel”.

Naast tekstwatermerken kan je ook een afbeelding als watermerk of afbeeldingen boven of achter de tekst invoegen.

Handig om weten: importeer of exporteer je Microsoft Word-documenten in je Google Workspace, dan blijven de watermerken behouden.

Google Docs: watermerk toevoegen
In Google Docs vind je onder ‘Insert/Invoegen’ het watermerk.

Google Docs: een samenvatting toevoegen

In Google Docs kan je in documentoverzicht een samenvatting toevoegen. Deze samenvatting geeft een kort overzicht van de belangrijkste punten in je document. Zo kan je snel informatie analyseren en prioriteiten stellen.

In sommige edities van Google Workspace krijg je in bepaalde gevallen zelfs automatische suggesties voor de samenvatting. Je kan die behouden, bewerken of je eigen samenvatting maken.

Voeg een samenvatting toe in je document

Google Drive: sneller zoeken met search chips

Een zoekopdracht in Drive levert vaak veel te veel resultaten op, die bovendien niet allemaal even relevant zijn. Daarom kan je nu ook ‘search chips’ - een soort tags- instellen om sneller een relevant resultaat te vinden.

Die ‘search chips’ kunnen zijn:

  • Bestandstype: Google Doc, PDF, afbeelding,...
  • Personen, betrokken bij het bestand
  • Locatie, zoals een gedeelde schijf of specifieke map
  • Datum laatste wijziging
  • Gedeelde labels
  • Taken
Sneller vinden in Google Drive met ‘search chips’

Linken naar Google Formulieren diagrammen

Super handig voor het delen van real-time reacties op polls en enquêtes in documenten of presentaties is deze functie: je kan diagrammen van de reacties op Google Formulieren ‘embedden’ in een Google Doc, Google Slides presentatie of een Google Tekening.

Komen er nieuwe reacties binnen, kan iedereen met de juiste machtigingen het ingesloten diagram eenvoudigweg updaten door een klik op de knop "Bijwerken".

Google Forms: embed charts
Google Forms: makkelijk gegevens updaten in je presentaties en documenten

Graag meer Google Workspace tips?

Blijf onze nieuwsbrief lezen en volg ons op LinkedIn. Daar posten we regelmatig handige nieuwe functionaliteiten in jouw favoriete tool.

Volg onze bedrijfspagina of connecteer met Pieter Brat, Kristof Boden, Ben Springael of Jeroen Van Opstal.

Nood aan opleiding of coaching?

Geeft dit jou zin om doorgedreven aan de slag te gaan met Google Workspace? Bekijk coachings- en opleidingsmogelijkheden en contacteer ons.

Deel dit blogartikel: