Met Google Sites maakt u heel eenvoudig kwalitatieve team- en projectsites waar u informatie verzamelt, bewaart en bewerkt. Zo heeft u altijd up-to-date informatie bij de hand en toegankelijk voor uw teamleden. Ook eenvoudige websites voor externe bezoekers kan u met Google Sites bouwen. En Google maakt het u steeds makkelijker dankzij de nieuwe features. We geven een overzicht.

Google Sites: nieuwe templates

Google Sites heeft een nieuwe reeks templates toegevoegd aan de template galerij. Zo vertrekt u niet van een leeg blad maar heeft u al een ruime keuze aan voorbeelden. Binnenkort kan u ook zelf eigen templates, volledig in lijn met uw huisstijl en workflows opladen.

Cloud Search integratie

Om makkelijk zoeken in uw bestanden mogelijk te maken heeft Google zijn krachtige zoektechnologie toegepast op Google Sites. Zo vinden u en uw medewerkers snel de informatie die ze nodig hebben. Deze Cloud Search is beschikbaar voor betalende G Suite accounts die Cloud Search hebben ingeschakeld.

Versiegeschiedenis in Google Sites

De versiegeschiedenis die er ook al is voor Google Docs, Sheets en Slides is nu ook naar Google Sites gebracht. Als u per ongeluk een bestand verwijdert of wijzigt, kan u een view raadplegen van de vorige versies en heel makkelijk een vroegere versie terug zetten.

Concept-versie voor wijzigingen

Vooraleer u een aanpassing live zet op een Site, kan u die controleren in een concept-versie. De wijzigingen worden aangeduid in een zijbalk en u krijgt de 2 versies, de concept-site en de gepubliceerde site, naast elkaar te zien, zodat u kan vergelijken. Zo bent u zeker dat de wijzigingen goed zijn vooraleer u publiceert of keer u terug naar het concept om verder aan te passen.

Google Sites versies vergelijken

Feedbacktool voor webmasters

De informatie op uw site up-to-date en correct houden, is een uitdaging. Daarom integreerde Google Sites een feedback tool waarmee bezoekers aan uw site via een pop-up feedback kunnen doorgeven aan de webmaster. Met een klik op de knop geven uw bezoekers hun feedback door. De webmaster krijgt die binnen via mail.

Google Sites feedback tool

Bouw een site voor je bedrijf

Google Sites werkt op dezelfde manier als Google Docs, Sheets of Slides. Een nieuwe Google Site opzetten, doet u door Sites.new in te typen in uw browser. U kan in real time met uw collega's samenwerken aan de site. Eens gepubliceerd, kan u de site raadplegen via desktop en mobiele apparaten. Documenten, presentaties of andere bestanden op uw Drive toevoegen aan de Site, is makkelijk en snel want alles is geïntegreerd. Beveiliging instellen en toegang verlenen, kan voor gebruikers zowel binnen als buiten uw bedrijf.

Meer informatie nodig over Google Sites?

Contacteer Cogetix. Wij delen graag onze ervaring met u. Bel ons gerust voor vrijblijvend advies.

Deel dit blogartikel: