G Suite kondigt een totaal vernieuwde digitale werkplek aan: Gmail wordt een volledig geïntegreerd werkplatform met rechtstreekse toegang naar Chat, Meet en Rooms. Gedaan met switchen tussen verschillende apps om je werk te doen. Je hebt alle medewerkers, kanalen en bestanden met één klik bij de hand. Resultaat: je kan beter focussen, efficiënter en productiever werken en dus tijd winnen.

Bij G Suite hadden ze het al langer gezien en dat hoeft zeker niet te verbazen. Aan de basis van deze vernieuwing ligt de behoefte van medewerkers aan meer flexibiliteit: virtueel vergaderen, samenwerken op afstand, flexibele uren,... Sinds COVID19 is duidelijk geworden dat daar zeer dringend de juiste tools en technologie voor nodig zijn.

G Suite centraliseert

Tegelijk, en ook dat is heel herkenbaar, ervaren medewerkers overbelasting: te veel informatie, te veel taken en ook:.. te veel tools. Informatie stroomt ononderbroken binnen langs verschillende wegen. De ene vraag komt via chat, een andere opdracht zit in je mailbox en nog andere informatie zit in opmerkingen bij je werkdocumenten. Je switcht van de ene app naar de andere en hoopt dat je geen cruciale taken mist. En je verliest steeds meer tijd met openen, sluiten en zoeken in al je apps.

G Suite maakt daar nu komaf mee. Al je communicatie- en samenwerkingstools zoals Mail, Chat en Meet zitten samen in één tool. Om je werkplatform helemaal te integreren voegt Google ook nog Rooms toe. Dat zijn digitale werkruimtes die niet alleen een gedeelde chat, maar ook gedeelde bestanden en taken bevatten zodat groepsleden makkelijker kunnen samenwerken aan projecten.

G Suite: bestanden en taken delen in Rooms

Start vanuit Gmail

G Suite koos ervoor om te starten vanuit Gmail. De plaats waar de meeste medewerkers hun werkdag beginnen, is immers hun inbox. De vier componenten zijn allemaal toegankelijk vanuit Gmail, zowel in de web- als in de mobiele versie.

G Suite: Mail, Chat, Meet en Rooms
Mail, Chat, Rooms en Meet in de mobiele versie

Door van Gmail een geïntegreerd werkplatform te maken, brengt G Suite op een slimme manier inhoud en taken samen. Tools voor video, chat, e-mail, bestanden delen en taken toewijzen, worden gecentraliseerd. Zo blijf je makkelijk op de hoogte van alles, behoud je het overzicht en je focus.

Tijdswinst en efficiëntie

Je verliest immers geen tijd meer met het schakelen tussen verschillende apps. Je kiest snel het juiste kanaal voor een taak, informatie of opdracht. En als je ook nog weet dat de krachtige Google zoekfunctie door je mails en je chats kan speuren, dan vind je ook nog eens heel snel de info die je nodig hebt.

Nog nieuw in G Suite

Nog enkele nuttige nieuwigheden die samen met deze integratie worden uitgerold:

  • rechtstreeks vanuit Gmail een document openen dat je samen met je team bewerkt
  • groepstaken toewijzen
  • belangrijke Rooms vastpinnen zodat ze makkelijker te vinden en te bereiken zijn
  • je beschikbaarheid wijzigen naar ‘Niet storen’
  • statusmeldingen zoals ‘Niet aanwezig’ in de chat
  • samenwerken aan bestanden via Rooms
  • ook mogelijk met mensen van buiten je organisatie zoals leveranciers, freelancers, consultants

Google rolt al deze nieuwe features en het geïntegreerde werkplatform de komende weken uit voor de meer dan 6 miljoen G Suite gebruikers.

Meer weten over de nieuwigheden van G Suite?

Binnenkort organiseren we een webinar over de updates in G Suite. Interesse? Laat alvast je gegevens na en we contacteren je zodra een concrete datum vastligt.

Deel dit blogartikel: