Crazy wat ons allemaal nu overkomen is. COVID-19 maakt bedrijven, klanten en medewerkers bezorgd en onzeker. En terecht. Maar toch, zien wij hier bij Cogetix, ook kansen. Voor ons, onverbeterlijke problem solvers, is de ultieme uitdaging die kansen benutten. Waar kunnen wij helpen? Wat kunnen wij doen opdat onze klanten en wijzelf hier beter uit komen? Hoe zorgen we ervoor dat wij en onze klanten COVID-19 supercompenseren?

Nagenoeg iedereen zit in hetzelfde schuitje.

We zien ondernemingen die hun deuren moeten sluiten en werknemers die noodgedwongen werkloos toekijken, terwijl anderen onmenselijk veel uren kloppen. We zien omzetten dalen en inkomens slinken. Voor de meer gelukkigen onder ons wordt thuiswerken het nieuwe normaal. Files zijn geen probleem meer, wel kids entertainen terwijl je toch ook moet presteren.

COVID-19 verschuift prioriteiten

Ook wij zijn direct in gang geschoten en hebben onze prioriteiten wat verschoven: we hebben in no time voltijds thuiswerken ingevoerd, structureel teamoverleg opgeschroefd, een tandje bijgestoken in de doorlooptijd van projecten,... Alles om ervoor te zorgen dat we kunnen blijven werken en continuïteit bieden aan onze klanten. En dat lukt aardig. Wij zijn nog druk bezig met oplossen van klantvragen, opleidingen geven, mensen in digitale transformatie trajecten ondersteunen, software op maat ontwikkelen, enz.

Voor ons staat het als een paal boven water. Wij weten: dit is tijdelijk. We weten alleen nog niet hoe lang het duurt. Maar aan deze situatie komt zeker een einde. En als het voorbij is, willen we er beter uitkomen.

Verandering is geen keuze meer

The secret to change is to focus all of your energy, not fighting the old, but on building the new. - Socrates

We zien dankzij COVID-19 ook veel solidariteit, flexibiliteit en wendbaarheid.

Wij zien samenwerkingsvormen ontstaan die al lang borrelden, maar nooit vruchtbaar genoeg leken.

Wij zien ondernemingen paden inslaan waar ze al jaren over praten, maar nooit hebben durven bewandelen. Zo is thuiswerk willens nillens helemaal ingeburgerd. We videovergaderen erop los. Sterke wifi is ineens dé bekommernis. Gebrek aan makkelijke toegang tot documenten, tools en software onze strafste ergernis.

We zien plots informatisering en digitalisering bij ondernemers waar we het nooit hadden verwacht. Lokale handelaars zetten in no time een webshop op, gaan leveren, starten nieuwe diensten en producten, communiceren sneller,... Klassikale opleidingen worden interactieve webinars. Rechtbanken gaan digitaal.

Supercompensatie als streefdoel

Voor wie vooruit wil, biedt deze crisis ook kansen. Mogelijk gaan we er in eerste instantie op achteruit. Dat zet ons aan om creatief te kijken naar ons business model en nieuwe paden in te slaan om onze onderneming zo snel mogelijk terug op niveau te krijgen.

#supercompensatie

We geloven in groeikansen en we zijn ervan overtuigd dat we onszelf ook echt kunnen verbeteren. Door de efficiënte tijdelijke maatregelen structureel te maken bijvoorbeeld. En dus open te staan om bepaalde zaken te herdenken en onze strategie aan te passen.

Wie daar in slaagt, versnelt de herstelperiode die nodig is om na de crisis terug op het oude niveau te komen. En gaat bovendien sneller groeien. Supercompensatie noemen we dat, en daar gaan we voluit voor.

De verwachtingen van klanten en medewerkers zijn nu definitief veranderd. Als dit voorbij is, zal de wereld anders zijn. - Pieter Brat

Is jouw onderneming daar klaar voor? Zijn wij daar klaar voor?

Wat is jouw plan?

Er bestaat niet zoiets als één duidelijk sleutel-op-de-deur plan voor de periode na COVID-19. We kijken naar de situatie vanuit een zo breed mogelijke invalshoek en we nemen actie op welbepaalde punten. Wij hebben onze interesse in technologie en onze passie om bedrijven en werknemers te ondersteunen om optimaal te doen waar ze goed in zijn. Mensen, processen en tools. Op het snijpunt van die drie, werken wij het liefst.

Door COVID 19 hebben we ons werk anders moeten doen, omdat het niet anders kon. Laat ons nu ook anders denken over ons werk en leren uit wat we anders hebben gedaan. Alleen dat zal ons helpen om snel terug te groeien. Pakken we dat samen aan?

Contacteer ons

Check de oplossingen die jou op weg zetten naar supercompensatie. We denken graag met je mee hoe we die concreet vorm geven.

Deel dit blogartikel: