Om zijn activiteiten verder uit te bouwen breidt IT-bedrijf Cogetix zijn managementteam uit met marketing en innovatie expert Pieter Brat. Zaakvoerder Kristof Boden en Cloud Operations Manager Ben Springael zetten hiermee een volgende stap met het bedrijf. Dat evolueert van een technologie partij naar een strategische partner die klanten ondersteunt in hun groei.

Hoe hebben jullie elkaar gevonden?

“We kennen elkaar al een hele tijd en werkten vroeger ook al samen, toen Pieters webagency de eerste Belgische Authorized Reseller van Google Apps werd. Onlangs hebben we elkaar eerder toevallig opnieuw ontmoet. Bleek dat onze visie op groei van bedrijven, de rol van technologie en hoe je als ondernemer meerwaarde creëert voor je klanten, heel wat overlap kent”, weet Kristof Boden. Hij vond in Pieter Brat het klankbord dat hij nodig heeft om zijn visie voor Cogetix verder te ontwikkelen en te realiseren.

Waarom zet Cogetix nu die stap?

“Cogetix kende in 2019 een snelle groei. We overschreden de kaap van 1 miljoen euro omzet en ons personeelsbestand breidde in 1 jaar tijd uit van 3 voltijdse medewerkers naar 10. Willen we die groei bestendigen, dan staan Ben en ik als managementteam voor de uitdaging om anders na te denken over onze business en over hoe we iedereen betrokken houden. Net toen ontmoetten wij Pieter en van hem kregen we waardevolle input. Hij heeft dat parcours namelijk al eens doorlopen”, vertelt Kristof.

Pieter Brat startte in 2001 als zelfstandige, richtte daarna het webbureau Webs op dat evolueerde naar het digitale communicatiebureau Marbles. “Vier jaar geleden verliet ik Marbles om me als interim manager toe te leggen op projecten die focussen op groei van bedrijven en op de menselijke kant van verandering. Deze ervaring en kennis kan ik bij Cogetix ten volle inzetten. Ik vind het uiteraard een uitdaging om Cogetix mee te helpen groeien, maar in eerste instantie willen wij er voor zorgen dat onze klanten groeien. Zij staan immers voor dezelfde uitdagingen als wij.”

Waar wil Cogetix naar toe?

Ben Springael: “We evolueren van een partij die technologische oplossingen implementeert naar een strategische partner die advies en diensten aanbiedt om klanten te helpen groeien. Alles verandert tegenwoordig heel snel. Bedrijven denken dat het vooral de technologie is die evolueert. Wij zien het breder.”

Pieter vult aan: “De verandering situeert zich op een hoger niveau, maatschappelijk en economisch. Bestaande systemen werken niet meer en er ligt nog geen nieuwe blauwdruk klaar. Veel bedrijven ervaren dit als een bedreiging. Bij Cogetix zien we dat als een opportuniteit. We vinden het spannend en tof om voor die snelle verandering oplossingen te vinden. We vertrekken daarbij vanuit technologie maar we trekken dat op naar een ander niveau van samenwerking”.

Hoe zien jullie dat concreet?

Kristof: “Onze klanten komen vaak met specifieke vragen zoals bijvoorbeeld de implementatie van G Suite. We kunnen dat gewoon uitvoeren natuurlijk. Maar we kunnen ook verder gaan en vragen waarom hij kiest voor die applicatie en hoe die hem zal verder helpen. Wat wil hij juist bereiken en is G Suite dan wel de oplossing?” Ben beaamt: “Wij zoeken naar het probleem achter de vraag van de klant. Zodat we hem juist kunnen adviseren, ook al is dat soms tegen onze eigen winkel.”

Pieter: “We willen resultaten boeken voor onze klanten. Dus gaan we verder dan louter opleveren. Hoe kunnen we een nieuwe oplossing verankeren in de organisatie? Ook daarin adviseren we en voeren we uit. Alleen met zo’n traject creëren we echt meerwaarde. Daar worden niet alleen onze klanten, maar ook wij, gelukkig van.”

“Dat is de weg die we met Cogetix willen gaan. Bedrijven helpen met innovatie, groei, verandering en efficiënter werken. Het gaat niet meer puur om technologie, maar om de mensen en processen”, besluit Kristof Boden.

Foto vlnr - Kristof Boden, Pieter Brat, Ben Springael

Deel dit blogartikel: