Bij Cogetix hebben we naast een passie voor de groei van organisaties, ook een gedrevenheid voor de groei van mensen. Zo gaven we de 19-jarige Brent Bastianen de kans om stage te lopen. Dat werd voor hem een boeiend avontuur met een mooi einde.

Brent studeert Software Development aan de Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen. In het kader van die studie zocht hij een stageplaats bij een IT-bedrijf, in de buurt van zijn woonplaats Essen. Zo kwam hij al snel uit bij ons.

Klantgedrevenheid

“De gedrevenheid om klanten naar een hoger niveau te begeleiden, de passie voor efficiëntie en de wil om echt iets voor de klanten te betekenen, sprak mij enorm aan”, vertelt hij over het eerste verkennende gesprek dat we met hem hadden. “Ook jullie positieve houding naar mij als stagiair overtuigde me direct. Jullie wilden me een kans geven om iets echts bij te dragen en 15 weken lang helemaal deel uit te maken van het team.” Dat had hij direct goed ingeschat.

Volwaardig teamlid

Dag 1 van de stage was voor Brent zeker spannend. Dat begrepen we. Dus zetten we ons beste beentje voor. Een warme ontvangst, een rondleiding en een kennismaking met de groep, zorgden ervoor dat Brent zich onmiddellijk opgenomen voelde. “Ik kreeg een concreet stageproject en werd ingedeeld bij het development team. En het was meteen ook duidelijk dat ik met vragen altijd bij iemand van jullie terecht kon”, getuigt hij.

Leerrijk stageproject

Als stageproject gaven we Brent de opdracht een nieuw klantenportaal te ontwikkelen. En hij vloog er met veel goesting in. “Op school hadden wij al een goede brede basis rond software development gekregen. Javascript kende ik al vrij goed. Ik heb dat nu kunnen toepassen in een concreet project en gecombineerd met technologie die voor mij volledig nieuw was, zoals het Google Cloud Platform. Zo heb ik mijn kennis echt wel naar een hoger niveau kunnen brengen”, vertelt hij.

Nieuwe technologie

Ook de hele Google Workspace omgeving heeft hij grondig leren kennen. “Die technologie spreekt me enorm aan en sluit volledig aan op mijn interesse”, laat hij ons enthousiast weten. Wat hij ook sterk kon waarderen was de ruimte die hij kreeg om zelf uit te zoeken hoe iets in elkaar steekt en hoe hij bepaalde zaken kan toepassen.

Leren samenwerken

Even enthousiast is hij over wat hij leerde over professioneel samenwerken. “Mijn eigen werk goed organiseren, rekening houden met collega’s, brainstormen, het belang van overleg en communicatie, proactief problemen oplossen, het nut van een stappenplan, kijken naar een probleem vanuit het perspectief van de klant,... Ik heb ook daar heel veel over opgestoken”, getuigt hij.

We werken bij Cogetix volgens de Agile lifecycle, een methode die Brent al in theorie had gezien op school, maar die hij nu ‘live’ kon inoefenen. “Ook interessant is dat ik echt kon meedenken over hoe het portaal zou ontwikkeld worden. Welke onderdelen zijn echt nodig en welke zijn minder belangrijk? Zou deze functionaliteit gebruikt worden door de klant? Of is dat overbodig?” Een mooie kans voor een goede student.

Eind goed, al goed?

Het klantenportaal is ondertussen opgeleverd en staat klaar. Van ons krijgt Brent alvast een onderscheiding. Met een mooi cadeautje erbij: een aanbod om het Cogetix team als full-stack developer te versterken. Brent start dan ook in augustus als vaste medewerker bij ons. Als dat geen mooi einde is van een boeiend avontuur!

Brent Bastianen, welkom bij team Cogetix!

Ook op zoek naar een stage? Contacteer ons, misschien hebben wij een plaatsje vrij.

Deel dit blogartikel: